Tomografia in coerenta optica ( OCT )
Tomografie in coerenta optica (OCT) -Pentru retina si nervul optic. tomograf ocular.
Daca nu aveti medic curant, va interpretam rezultatul Tomografului in coerenta optica. Interpretarea analizei este inclusa in pret.
Depistarea precoce a Glaucomului este efectuata cu aparatul de Tomografie in coerenta optica sau OCT-ul.
Multitudinea de investigatii, sitemul neinvaziv sau nedureros al tomografiei oculare il recomanda. Va invitam sa va faceti o programare. Costul unei consultatii cu Tomograf este de 100 Lei. De la a doua invesigatie se poate face si analiza regresiei care va indica cu mare precizie evolutia clinica a afectiunii.
Depistarea precoce a afecţiunilor oculare si instituirea din timp a unui tratament!
Trebuie reţinut faptul că glaucomul nu are simptome specifice decât abia atunci când vederea este afectată în mod ireversibil. Din această cauză, din păcate, marea majoritate a pacienţilor sunt diagnosticaţi în faze înaintate ale bolii când evoluţia către orbire este greu de oprit. Investigaţiile pentru glaucom au principiu de screening, de a depista boala înainte să devină simptomatică. Pentru acest motiv sunt importante consultaţiile oftalmologice periodice
OCT-ul reprezinta o metoda non-invaziva de vizualizare a retinei si a nervului optic ce asigură în timp real imagini de înaltă rezoluție sub forma de secțiuni, care permit si o reconstructie tridimensionala a structurilor oculare.
Degenerescență maculară
Degenerescența maculară este o boală care afectează peste 30 de milioane de persoane în lume, fiind prima cauză ce orbire a persoanelor de peste 50 de ani. Așa cum indică și numele, această afecțiune implică distrugerea maculei (centrul retinei), care reprezintă locul de intersecție biochimică din ochi – unde energia care provine din lumină este transformată într-un semnal nervos. În jurul maculei se află acizi grași care pot reacționa cu lumina care vine și va produce un nivel scăzut de radicali liberi foarte reactivi. Acești radicali liberi pot distruge țesutul învecinat, inclusiv macula. Viziunea centrală se deteriorează progresiv și pe această zonă apare o pată neagră, care este proiectată pe obiectul pe care persoana îl privește.
Degenerescenta maculara este o boala oftalmologica in urma careia apare distrugerea vederii centrale. Se produc leziuni la nivelul maculei, o zona mica aflata in partea posterioara a globului ocular. Macula are rol in vederea culorilor si detaliilor obiectelor, necesare pentru vederea centrala. Vederea centrala este necesara in desfasurarea unor activitati ca cititul, condusul de autovehicule si recunoasterea persoanelor. Intrucat degenerescenta maculara nu afecteaza si vederea periferica, nu apare orbirea completa. Riscul de aparitie al degenerescentei maculare creste pe masura avansarii in varsta, incepand cu 50 de ani.
Primele simptome ale degenerescenței maculare sunt: nevoia de a mări intensitatea luminii, o vedere tulbure, distorsionarea obiectelor, dificultatea de a observa detaliile, cititul devine repede un act dificil, chiar imposibil. Depistarea precoce este esențială. Examenul fundului ochiului va confirma acest diagnostic.
GLAUCOMUL
Glaucom – este entitatea generică care include mai multe afecţiuni oculare cronice care în evoluţie duc la distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic şi implicit la pierderea ireversibilă a vederii. Prin nervul optic se transmit informaţiile vizuale de la ochi la creier. Se produce astfel micşorarea treptată a câmpului vizual de la periferie spre centru, iar în final se ajunge la orbire.
Glaucomul primitiv cu unghi deschis (Glaucomul cronic simplu)
Glaucomul cronic cu tensiune normală
Glaucoame secundare cu unghi deschis
Sindromul ochiului uscat (sau alacrimia) se manifestă sub forma unei cheratoconjunctivite cronice care se agravează în timp. Este o afecţiune din ce în ce mai des întâlnită. Secreţia lacrimală este alterată, lipsind pelicula lacrimală (ceea ce în termeni obişnuiţi numim lacrimi sau lichid lacrimal), care face imposibilă menţinerea umidităţii la nivelul globului ocular. Această problemă este mai frecventă la adulţii de peste 50-60 de ani în general, dar şi persoanele tinere pot avea senzaţia ochiului uscat.
Observatii importante
Trebuie reţinut faptul că glaucomul nu are simptome specifice decât abia atunci când vederea este afectată în mod ireversibil. Din această cauză, din păcate, marea majoritate a pacienţilor sunt diagnosticaţi în faze înaintate ale bolii când evoluţia către orbire este greu de oprit. Investigaţiile pentru glaucom au principiu de screening, de a depista boala înainte să devină simptomatică. Pentru acest motiv sunt importante consultaţiile oftalmologice periodice
Programare Consult cu Tomografie in coerenta optica OCT tomograf la fund de ochi. Laser Tomograf Macula sau capul nervului optic